Affiliate marketing

Als je online producten verkoopt kan het interessant zijn om je producten ook via affiliate marketing te promoten. Met affiliate marketing biedt je andere website-eigenaren de mogelijkheid om jouw producten te promoten. Zodra zij een van jouw producten verkopen betaal je daar een procentuele commissie over.

Hoe kunnen we jou helpen?
Publisher die werkt met een affiliate netwerk

Publishers en adverteerders

Met affiliate marketing breng je jouw aanbod onder de aandacht bij jouw doelgroep via verschillende publishers. Deze publishers schrijven inhoudelijke content die jouw doelgroep interessant vindt en hebben hun eigen bereik opgebouwd. Met affiliate marketing kunnen we op een slimme manier gebruik maken van het publiek van deze publishers.

Affiliate platformen

Wij werken samen met verschillende affiliate platformen. Van deze platformen weten wij goed hoe ze werken en helpen we adverteerder om de juiste publishers aan te trekken. Ook helpen we onze klanten bij het uitkiezen van een goede affiliate strategie en het contact met de publishers.

TradeTracker logo
Awin logo
Daisycon logo
Tradedoubler logo

Veelgestelde vragen over affiliate marketing

 • Wat is affiliate marketing?

  Affiliate marketing is een vorm van marketing waarbij adverteerders hun producten of diensten promoten via affiliates (partners). Affiliates verdienen een commissie voor elke door hen gegenereerde verkoop, klik of lead.

 • Hoe kan ik als adverteerder beginnen met affiliate marketing?

  Om te starten, kun je een affiliate programma opzetten. Kies een geschikt affiliate marketingplatform, stel commissies vast en maak promotiemateriaal beschikbaar voor affiliates.

 • Wat zijn de voordelen van affiliate marketing voor adverteerders?

  Voordelen zijn onder andere kostenbesparing, het vergroten van het bereik, het aantrekken van nieuwe klanten en het betalen van commissies alleen voor daadwerkelijke resultaten.

 • Hoe beheer ik mijn affiliate programma effectief?

  Zorg voor duidelijke communicatie met affiliates, verstrek promotiemateriaal, monitor prestaties en beloon succesvolle partners. Gebruik ook trackingtools om conversies bij te houden.

 • Wat is een redelijke commissiestructuur voor affiliates?

  De commissiestructuur varieert, maar het is belangrijk om een aantrekkelijke beloning te bieden. Dit kan een percentage van de verkoop zijn of een vast bedrag per lead of klik.

 • Hoe voorkom ik fraude in mijn affiliate programma?

  Implementeer strikte richtlijnen en controles om fraude te voorkomen. Gebruik bijvoorbeeld trackingtechnologieën en wees proactief bij het identificeren van verdachte activiteiten.

 • Hoe stimuleer ik affiliates om mijn producten actief te promoten?

  Moedig affiliates aan met competitieve commissies, speciale promoties en tijdige communicatie. Houd ze op de hoogte van nieuwe producten, aanbiedingen en marketingcampagnes.