SEO (Zoekmachine optimalisatie)

SEO (zoekmachine optimalisatie) is een onmisbaar onderdeel geworden van online marketing. Met SEO halen we organische bezoekers naar jouw website en daarbij focussen we op de bezoekers die de grootste kans hebben om over te gaan tot conversie.

Hoe kunnen we jou helpen?
SEO consultant aan het werk

Wat is SEO?

SEO, of zoekmachine optimalisatie, verwijst naar de technieken en strategieën die worden gebruikt om de zichtbaarheid van een website te verbeteren in zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo. Het doel is om de website hoger te laten ranken in de zoekresultaten van relevante zoekopdrachten.

De nieuwste SEO blogs

Kennis staat centraal bij Heroes of Tomorrow. Daarom delen we onze kennis over SEO graag met je.

Veelgestelde vragen over SEO

 • Wat is SEO?

  SEO staat voor Search Engine Optimization, in het Nederlands beter bekend als zoekmachineoptimalisatie. Door je website of webshop optimaal in te richten voor SEO kan je relevante organische bezoekers naar jouw website krijgen. Hoe dit precies moet is voor iedereen een raadsel, want Google geeft hierover zeer weinig informatie weg. Er zijn de quality guidelines, maar in de praktijk blijkt dat het algoritme van Google deze richtlijnen niet altijd respecteert. Het is daarom belangrijk om veel zaken te testen en constant te blijven bijsturen.

  SEO bestaat uit 3 hoofdpijlers:

  • Techniek
  • Content
  • Linkbuilding

  Als op deze drie vlakken alles op orde is dan zou je goed zichtbaar moeten zijn in de Google resultaten. Sinds 2022 is Google ook steeds meer bezig met het kijken naar het type content en gebruikersgedrag op de website. Daarom is de 4de pijler tegenwoordig vaak CRO/UX om te zorgen dat de bezoeker op jouw website echt het doel kan behalen waar ze naar op zoek zijn.

 • Waarom zou ik met een SEO bureau gaan werken?

  Om heel eerlijk te zijn kan iedereen SEO leren en zelf uitvoeren. Het grote verschil zit hem echter in de beschikbare tijd en jarenlange ervaring van onze SEO helden. Onze filosofie is dat een SEO bureau zichzelf terug moet verdienen en verder met je meekijkt dan alleen posities of organische bezoekers. Uiteindelijk gaat het om de samenwerking tussen jou als expert op jouw vakgebied en onze mensen met de kennis van SEO om maximaal resultaat te behalen.

 • Hoe lang duurt het voordat ik resultaat ga behalen met SEO?

  Deze vraag krijgen we vaak van potentiële klanten en helaas is hier geen eenduidig antwoord op te geven. Dit is grotendeels afhankelijk van de huidige staat en autoriteit van jouw website en de concurrentie op de zoekwoorden waarop je gaat focussen. Is alles op orde dan kan je al resultaat zien binnen een paar weken, moet er nog veel aan de website gesleuteld worden en/of heb je een hevige concurrentie? Dan kan het soms wel een paar maanden duren voordat je de eerste resultaten ziet.

  Het is bij SEO belangrijk om te onthouden dat het een lange termijn strategie is. Als een pagina eenmaal goed geoptimaliseerd is en goed rankt, dan zou deze met wat klein onderhoud en kleine aanpassingen maand over maand relevante bezoekers moeten kunnen genereren.

 • Kunnen jullie me een nummer 1 positie in Google garanderen?

  Helaas is het niet mogelijk om hier garanties op te geven. Uiteraard streven we altijd naar een nummer 1 positie in Google, want we willen jouw bedrijf zo optimaal mogelijk laten profiteren van het SEO verkeer. Google laat echter voor elke gebruiker wat anders zien, waardoor de nummer 1 positie tegenwoordig niet voor iedereen die dezelfde zoekopdracht doet de nummer 1 positie is. Ook test Google veel verschillende posities als een benchmark, daardoor kan het soms zijn dat je lang op nummer 1 hebt gestaan, maar dat Google je ineens omlaag zet om te kijken of je écht de beste oplossing bent voor de zoeker.

  Het is belangrijk om te onthouden dat partijen die nummer 1 posities beloven vaak echte cowboys zijn in onze markt. Wij geloven in een goede en langdurige samenwerking waarin we voor maximaal resultaat gaan en samen zorgen dat jij als ondernemer meer winst gaat maken. Dit is ook prima haalbaar met top 5 posities en de focus op de juiste zoekwoorden die écht impact gaan hebben op jouw bedrijf.