Content marketing

De uitdrukking “content is king” heb je vast wel eens gehoord. Wij geloven dat content nog veel meer is, met goede content geef je jouw marketinguitingen superkrachten! In de wereld van vandaag waarin iedereen met een paar klikken een stuk content kan schrijven wordt het steeds belangrijker om jouw doelgroep op de juiste manier aan te spreken en te voorzien van een passende boodschap.

Hoe kunnen we jou helpen?
Content held op een berg
Content marketeer aan het werk

Contentvormen

Vaak wordt onder content alleen tekst verstaan. Uiteraard is dat de bekendste vorm van content, maar er is zo veel meer. Onder content verstaan we ook visualisaties, foto, video, grafieken, lijsten en ga zo maar door. Welke vorm het beste bij jouw doel en doelgroep past? Daarover gaan we graag met je in gesprek!

Veelgestelde vragen over content marketing

 • Wat is contentmarketing?

  Contentmarketing is een strategische marketingbenadering waarbij waardevolle, relevante en consistente content wordt gecreëerd en verspreid om een doelgroep aan te trekken en te behouden, met als uiteindelijk doel winstgevende klantacties te stimuleren.

 • Wat maakt goede content?

  Goede content is relevant, waardevol, en afgestemd op de behoeften en interesses van de doelgroep. Het moet informatief, boeiend en authentiek zijn.

 • Wat is het belang van een contentstrategie?

  Een contentstrategie helpt bij het plannen, creëren en distribueren van content op een consistente en doelgerichte manier. Het zorgt ervoor dat de content aansluit bij de bedrijfsdoelstellingen en de behoeften van de doelgroep.

 • Hoe vaak moet ik nieuwe content publiceren?

  De frequentie van contentpublicatie hangt af van verschillende factoren, zoals het type content, de doelgroep en de industrie. Consistentie is belangrijk, maar het moet niet ten koste gaan van de kwaliteit.

 • Welke soorten content werken het beste?

  Dit varieert afhankelijk van de doelgroep, maar populaire soorten content zijn blogposts, video’s, infographics, podcasts en sociale media-updates. Het is essentieel om af te stemmen op de voorkeuren van de doelgroep.

 • Hoe kan ik mijn doelgroep beter begrijpen voor contentmarketing?

  Het uitvoeren van doelgroeponderzoek, het analyseren van demografische gegevens en het monitoren van sociale media zijn manieren om inzicht te krijgen in de behoeften, interesses en gedragingen van de doelgroep.

 • Wat is het belang van SEO in contentmarketing?

  SEO (Search Engine Optimization) is cruciaal voor het vergroten van de zichtbaarheid van content in zoekmachines. Het helpt om beter gevonden te worden door de doelgroep.