Social media marketing

Jouw bedrijf promoten op social media klinkt makkelijk, maar hoe bereik je de juiste doelgroep? Welke boodschap wil je vertellen en welke social media kanalen passen hier het beste bij? Er komt meer bij kijken dan een pagina aanmaken en er budget tegenaan gooien. Gelukkig zijn onze social media helden er om jou te helpen de juiste boodschap op het juiste moment bij jouw doelgroep te krijgen.

Hoe kunnen we jou helpen?
Sociale interactie

Social media software

Omdat het veel werkt is om constant alles op alle social media kanalen te posten en bij te houden wie waarop reageert zijn er verschillende platforms die doormiddel van een API-koppeling direct met de verschillende kanalen kunnen schakelen. Hierdoor kan je al jouw social media beheren op één plek. Hieronder een greep uit de software die wij bij onze klanten gebruiken voor het beheer van hun social media campagnes.

Coosto logo
Hootsuite logo
Buffer logo
Social media marketing

Met social media marketing aan de slag

Social media is onderdeel geworden van ons dagelijks leven. Het is niet meer weg te denken en jouw doelgroep maakt waarschijnlijk wel gebruik van een van de grote social media platforms die we inmiddels kennen. Door de juiste doelgroep aan het juiste kanaal te koppelen kan je voor een relatief laag bedrag jouw boodschap bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen.

Veelgestelde vragen over social media marketing

 • Wat is social media marketing?

  Social media marketing is het gebruik van sociale media platforms om producten, diensten of merken te promoten. Het omvat het creëren en delen van content op sociale mediaplatforms om betrokkenheid te vergroten en doelen zoals merkbekendheid en verkoop te bereiken. Onder social media marketing bestaan we zowel het bedenken en posten van content op je sociale media als het adverteren op de verschillende social media platformen.

   

 • Hoe kan ik de betrokkenheid op sociale media vergroten?

  Regelmatige en waardevolle content delen, interactie met volgers aanmoedigen, en het gebruik van visuele elementen zoals afbeeldingen en video’s kunnen de betrokkenheid vergroten.

   

 • Hoe meet ik het succes van mijn social media campagnes?

  Belangrijke prestatie-indicatoren (KPI’s) zijn onder andere bereik, betrokkenheid, conversies en het aantal volgers. Wij gebruiken verschillende analytics-tools op de sociale mediaplatforms of externe tools om de prestaties te meten.

   

 • Hoe vaak moet ik berichten plaatsen op sociale media?

  De frequentie hangt af van het platform en je doelgroep. Over het algemeen is consistentie belangrijk. Test verschillende schema’s en monitor de reacties om de optimale frequentie te bepalen.

   

 • Wat is het belang van visuele content op sociale media?

  Visuele content zoals afbeeldingen en video’s trekt meer aandacht en kan de betrokkenheid aanzienlijk vergroten. Mensen zijn vaak meer geneigd om visuele content te delen.

 • Hoe ga ik om met negatieve reacties op sociale media?

  Reageer professioneel en vriendelijk. Probeer problemen op te lossen en laat zien dat je betrokken bent. Indien nodig, verplaats het gesprek naar privéberichten om de kwestie verder te bespreken.

 • Werken jullie ook samen met influencers?

  Voor bepaalde campagnes kunnen wij samenwerkingen met influencers opzetten. Er zijn verschillende partijen die platformen aanbieden om de juiste influencers te vinden. Wij helpen bij het opstellen van de doelgroep, de boodschap en de keuze voor de juiste influencers en de communicatie.