Marketing automation

Met marketing automation, of geautomatiseerde marketing, gebruiken we slimme technologieën en software om marketingprocessen te automatiseren en te optimaliseren. Hierdoor kan elke gebruiker een relevante boodschap voorgeschoteld krijgen op basis van het gedrag en de interesses van deze gebruiker.

Hoe kunnen we jou helpen?

Personalisatie met marketing automation

Personalisatie in combinatie met marketing automation is een krachtige strategie die de relevantie van je marketingboodschappen vergroot en de betrokkenheid van je doelgroep verbetert. Personalisatie kan op veel manieren worden toegepast. Hieronder hebben we de manieren waarop wij het toepassen iets verder uitgesplitst.

Gepersonaliseerde e-mails

Met marketing automation kun je e-mails aanpassen op basis van het gedrag en de voorkeuren van individuele ontvangers. Dit kan variëren van het gebruik van de naam van de ontvanger in de begroeting tot het aanbieden van productaanbevelingen op basis van eerdere aankopen of data die bekend is van de ontvanger. Door de juiste boodschap aan te bieden aan de juiste gebruiker wordt het effect van e-mail marketing flink vergroot.

Dynamische content

Met dynamische content in e-mails en op jouw website kan je verschillende versies van je boodschap tonen op basis van specifieke criteria. Zo kun je bijvoorbeeld je homepage aanpassen aan de interesses van een bezoeker, of relevantere productaanbiedingen laten zien aan klanten die interesse hebben getoond in een bepaald product. Dit zorgt ervoor dat jouw website voor iedereen persoonlijk relevanter wordt en de kans op een conversie vergroot.

Lifecycle marketing

Personalisatie kan worden toegepast in verschillende fasen van de klantcyclus. Je kunt specifieke boodschappen en aanbiedingen aanpassen aan de behoeften en het gedrag van klanten op verschillende momenten in hun interactie met je merk. Denk hierbij bijvoorbeeld aan automatische onderhoudsmails, mits er nog geen onderhoud gepleegd is, of vervangende onderdelen als deze nog niet aangeschaft zijn na een bepaalde tijd.

Door personalisatie te combineren met marketing automation, kun je de klantbeleving verbeteren, de klantloyaliteit vergroten en de kans op een conversie verhogen. Klinkt dit als iets waar jouw website of webshop profijt bij kan hebben? Onze helden staan klaar om je te helpen!

Hoe zet je marketing automation in?

Er zijn verschillende manieren waarop je marketing automation in kan zetten. Hieronder benoemen we verschillende manieren waarop marketing automation jouw bedrijf kan helpen om te groeien.

E-mailmarketing

Een van de meest voorkomende toepassingen van marketing automation is bij e-mailcampagnes. Het stelt marketeers in staat om geautomatiseerde e-mails te versturen op basis van specifieke triggers of gedrag van de ontvanger. Dit kan onder meer welkomst-e-mails, follow-up-e-mails en gepersonaliseerde aanbiedingen bevatten.

Leadgeneratie

Marketing automation helpt bij het identificeren en cultiveren van leads. Door het volgen van het gedrag van websitebezoekers, kunnen marketeers gerichte content leveren en de kans vergroten dat bezoekers leads worden. Dit proces wordt vaak aangeduid als lead scoring.

Sociale media management

Het automatiseren van sociale media-activiteiten, zoals het plaatsen van berichten op vaste tijdstippen, het reageren op sociale interacties en het bijhouden van sociale media-campagnes, maakt deel uit van marketing automation.

Analyse en rapportage

Marketing automation platforms verzamelen gegevens over de prestaties van campagnes en het gedrag van klanten. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om de effectiviteit van marketinginspanningen te meten en aanpassingen te maken voor verbetering.

Customer Relationship Management (CRM)

Integratie met een CRM-systeem maakt het mogelijk om klantgegevens te beheren en te gebruiken voor gerichte marketingcampagnes. Het houdt ook de interacties van klanten met het bedrijf bij, waardoor een holistisch beeld van de klant ontstaat.

Workflows en automatisering

Het opzetten van geautomatiseerde workflows stelt bedrijven in staat om specifieke stappen te definiëren op basis van klantgedrag. Dit kan variëren van het sturen van follow-up-e-mails na een aankoop tot het activeren van specifieke marketingacties op basis van triggers.

Marketing automation software

Er is veel marketing automation software op de markt. Wij werken onder andere met de volgende software:

Hubspot logo
Reloadify logo

Veelgestelde vragen over marketing automation

 • Wat is marketing automation?

  Marketing automation is het gebruik van software en technologie om marketingprocessen te automatiseren, zoals e-mailcampagnes, sociale media, leadgeneratie en het volgen van klantinteracties.

   

 • Waarom is marketing automation belangrijk?

  Marketing automation helpt bedrijven om efficiënter te werken, de klantbetrokkenheid te vergroten, leads te genereren en de omzet te verhogen door repetitieve taken te automatiseren.

   

 • Hoe kies ik de juiste marketing automation-software?

  Bij het kiezen van marketing automation-software moet je letten op functies, schaalbaarheid, integraties, gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning. Het is belangrijk om een platform te kiezen dat past bij de behoeften en grootte van jouw bedrijf. Wij helpen onze klanten graag bij het kiezen van de juiste software. Wij werken zelf vaak met dezelfde software bij verschillende klanten, maar als een andere software beter past of al gebruikt wordt dan leren wij graag bij zodat we ook met die software aan de slag kunnen.

   

 • Hoe zorg ik voor een succesvolle implementatie van marketing automation?

  Een succesvolle implementatie vereist een grondige planning, betrokkenheid van alle relevante teams, training van medewerkers en voortdurende optimalisatie op basis van prestatieanalyse. Wij doen met onze klanten eerst een brainstormsessie om te bepalen waarvoor we marketing automation in gaan zetten, hoe we klantprofielen op gaan bouwen en welke automatiseringen we gaan bouwen. Daarna maken we een planning met prioriteiten en gaan we aan de slag.

   

 • Wat zijn de uitdagingen van marketing automation?

  Enkele uitdagingen zijn het verzamelen van hoogwaardige gegevens, het behouden van een persoonlijk contact ondanks automatisering en het vermijden van overmatig gebruik van automatisering, wat tot ongewenste resultaten kan leiden. Met de nieuwste regels op het gebied van cookie en privacywetgeving is het van belang dat de tracking op de juiste manier ingesteld staat en dat conversies goed gemeten worden om het succes van marketing automation te waarborgen.