Video advertenties

Is jouw doelgroep veel actief op YouTube en spreekt video jouw doelgroep aan? Dan is het slim om met video advertenties aan de slag te gaan. Met de juiste instellingen van jouw campagnes kan je jouw (korte) video’s laten zien als reclame op verschillende platformen zoals YouTube.

Hoe kunnen we jou helpen?
Behind the scenes bij het maken van een zakelijke video

Video is hot!

Steeds meer mensen consumeren video. Video is een makkelijke manier om informatie binnen te krijgen zonder er zelf veel moeite voor te doen. Het nadeel hiervan is wel dat de attentieduur van een bezoeker steeds korter wordt. De boodschap in je video advertenties moet dan ook kort en pakkend zijn en direct de juiste snaar raken.

Video voor jouw bedrijf

Voor de meeste bedrijven is video een goede toevoeging aan de marketinguitingen. Met video kan je in een korte tijd een zeer goed beeld geven van jouw producten en/of diensten. Voor een optimale video campagne is het wel belangrijk om een goede strategie te bepalen en de focus te leggen op een boodschap die de doelgroep aanspreek.

Veelgestelde vragen over video advertenties

 • Wat zijn videoadvertenties?

  Videoadvertenties zijn marketinguitingen in de vorm van bewegende beelden die worden gebruikt om producten, diensten of merken te promoten. Ze worden vaak online weergegeven op platforms zoals sociale media, websites en videostreamingdiensten.

 • Hoe maak ik een effectieve videoadvertentie?

  Een effectieve videoadvertentie moet kort en boeiend zijn. Focus op het overbrengen van de belangrijkste boodschap binnen de eerste seconden, gebruik hoogwaardige visuals en zorg voor een duidelijke oproep tot actie. Heb je een zeer inhoudelijke boodschap? Dan kan een videoadvertentie ook langer zijn, maar de doelgroep moet hier wel door aangesproken worden.

 • Hoe bepaal ik het budget voor mijn videoadvertentiecampagne?

  Het budget voor een videoadvertentiecampagne hangt af van verschillende factoren, waaronder het gewenste bereik, de advertentieplatforms en de duur van de campagne. Het is belangrijk om een budget te kiezen dat in lijn is met je marketingdoelstellingen. We helpen je graag met het bepalen van de juiste budgetten voor jouw videocampagnes.

 • Hoe kan ik voorkomen dat kijkers mijn videoadvertentie overslaan?

  Houd je video kort en boeiend. Zorg ervoor dat de kernboodschap snel wordt gecommuniceerd en maak gebruik van visuele elementen die de aandacht trekken.