Wireframing

Met wireframing creëren onze specialisten een versimpelde visuele representatie van een website, app of ander digitaal product. Het is een schematische weergave die de structuur en lay-out van de interface toont, zonder zich bezig te houden met grafische details zoals kleuren en afbeeldingen. Met Wireframing kunnen we goed in kaart brengen welke elementen de bezoeker verder helpen in de klantreis en waar deze elementen gepositioneerd moeten zijn.

Hoe kunnen we jou helpen?
UX designer die wireframes maakt voor een websiteproject

Wireframing en UX

Wireframing is een essentieel onderdeel van het UX-optimalisatieproces. Door wireframing goed in te zetten kunnen de structuur van de website en de gebruikersstromen in kaart worden gebracht. Daarnaast helpen wireframes om feedback te verzamelen en de communicatie met development op één lijn te krijgen.

Veelgestelde vragen over wireframing

 • Wat is een wireframe?

  Een wireframe is een visuele representatie van de structuur en lay-out van een website of applicatie. Het dient als een blauwdruk die de basisindeling en functionaliteit weergeeft.

 • Waarom is wireframing belangrijk?

  Wireframing is belangrijk omdat het helpt bij het visualiseren en communiceren van het ontwerpconcept. Het stelt ontwerpers, ontwikkelaars en belanghebbenden in staat om de basisindeling en functionaliteit te begrijpen voordat gedetailleerde ontwikkeling begint.

 • Wat is het verschil tussen wireframes, mock-ups en prototypes?

  Wireframes tonen de structuur, mock-ups voegen visuele elementen toe en prototypes zijn interactieve modellen met functionaliteit.

 • Hoe maak ik een wireframe?

  Er zijn verschillende tools beschikbaar, zowel online als offline, waarmee je wireframes kunt maken. Populaire tools zijn onder andere Balsamiq, Sketch, en Adobe XD.

 • Wie gebruikt wireframes?

  Wireframes worden gebruikt door webdesigners, UX/UI-ontwerpers, ontwikkelaars en projectmanagers om een gemeenschappelijk begrip van het ontwerp te creëren.

 • Hoe gedetailleerd moeten wireframes zijn?

  Wireframes moeten voldoende detail bevatten om de basisindeling en functionaliteit te begrijpen, maar hoeven geen grafische details te bevatten. Het doel is om de focus te leggen op de structuur.