Linkbuilding

Linkbuilding is een essentieel onderdeel van zoekmachine optimalisatie (SEO). Linkbuilding verwijst naar het proces waarbij links van andere websites naar jouw website worden verkregen. Deze links worden beschouwd als aanbevelingen of stemmen van vertrouwen voor jouw site. Deze externe links dragen bij aan de geloofwaardigheid en autoriteit van jouw website, wat vervolgens kan leiden tot een hogere positie in zoekmachine resultaten.

Hoe kunnen we jou helpen?
SEO consultant bezig met linkbuilding

De kracht van linkbuilding

Linkbuilding is een essentiële schakel voor SEO optimalisaties. Het is van belang om linkbuilding op het juiste moment in te zetten en te zorgen dat de links zo relevant mogelijk zijn aan het onderwerp van jouw website. Als een zoekwoord na SEO techniek en goede content optimalisatie op de eerste 2 á 3 pagina’s rankt kan het met linkbuilding geboost worden naar de eerste pagina.

Optimalisatie van jouw linkprofiel

Voordat we aan de slag kunnen met linkbuilding is het belangrijk om het huidige linkprofiel in kaart te brengen. Onze werkwijze is afhankelijk van jouw profiel en de markt waarin je gevonden wil worden. Hoe competitiever de markt, hoe sterker je linkprofiel zou moeten zijn.

Nog geen backlinks

Als je nog geen backlinks hebt beginnen we meestal met een mix van goedkope backlinks. Op deze manier kunnen we voor een relatief laag budget een linkprofiel op gaan bouwen. Zodra het linkprofiel begint te groeien schuif je vanzelf mee naar de werkzaamheden voor een beginnend backlinkprofiel.

Beginnend linkprofiel

Als je al wat backlinks hebt verzameld met je website gaan we kijken waar de meeste winst te behalen is. Vaak is dit door het bestaande linkprofiel op te schonen, focus te leggen op verschillende anchorteksten en links te gaan plaatsen op websites in dezelfde branche.

Gevorderd linkprofiel

Als er een gevorderd linkprofiel opgebouwd is gaat linkbuilding steeds meer over kwaliteit dan over kwantiteit. Door backlinks te verkrijgen van bekende sites met veel verkeer en rankings op relevante zoekwoorden blijven we het linkprofiel constant verbeteren.

Benieuwd hoe jouw linkprofiel er uitziet? Of weet je überhaupt niet of linkbuilding de juiste stap is om meer organische bezoekers binnen te gaan halen? Neem dan gerust contact met ons op, onze specialisten kijken graag met je mee waar de grootste kansen liggen voor jouw website of webshop.

Veelgestelde vragen over linkbuilding

 • Wat is linkbuilding?

  Linkbuilding is het proces van het verkrijgen van links van andere websites naar jouw website. Deze links, ook wel backlinks genoemd, zijn belangrijk voor zoekmachines omdat ze dienen als aanbevelingen en je website autoriteit verlenen. Het is van belang om een zo natuurlijk mogelijk linkprofiel op te bouwen en verschillende manieren van linkbuilding in te zetten om de autoriteit van jouw website te verbeteren.

 • Waarom is linkbuilding belangrijk voor SEO?

  Zoekmachines beschouwen backlinks als een teken van waarde en relevantie van jouw website. Hoe meer kwalitatieve en relevante backlinks je hebt, hoe hoger je website waarschijnlijk wordt gerangschikt in zoekresultaten.

   

 • Wat zijn kwalitatieve backlinks?

  Kwalitatieve backlinks komen van websites met een hoge autoriteit en relevantie voor jouw branche. Ze zijn natuurlijk verkregen en linken naar relevante inhoud op jouw site. Vaak ranken deze websites op soortgelijke of relevante zoektermen waar jij ook op rankt maar hebben ze andere inhoud.

   

 • Zijn alle backlinks even waardevol?

  Nee, niet alle backlinks zijn gelijk. Backlinks van betrouwbare, autoritaire websites hebben meer waarde dan die van minder bekende sites. Ook moet de link relevant zijn voor de inhoud op jouw website. Als je nog geen backlinkprofiel hebt of pas een paar backlinks hebt kan het toch van waarde zijn om op minder relevante pagina’s jouw links te plaatsen. Meer links op het internet zorgen er namelijk voor dat Google jouw website vaker tegenkomt. Dit helpt bij het sneller indexeren van nieuwe pagina’s die aan jouw website toegevoegd worden.

   

 • Wat is het verschil tussen interne en externe links?

  Interne links gaan naar andere pagina’s binnen dezelfde website, terwijl externe links naar pagina’s op andere websites verwijzen. Beide zijn belangrijk voor SEO, maar externe links op een andere website die naar jouw domein verwijzen dragen bij aan de autoriteit van je site.

 • Kan ik betaalde links gebruiken voor linkbuilding?

  Zoekmachines ontmoedigen het kopen van links, omdat dit als manipulatief wordt beschouwd. In de ideale wereld is het beter om organisch waardevolle links te verkrijgen door hoogwaardige inhoud te bieden en samen te werken met anderen in jouw branche. In de praktijk is dit vaak echter lastig, zeker als beginner is de kans dat iemand naar je linkt heel klein, het inkopen van links gebeurt dus veel om te zorgen dat jij goed gevonden wordt. Uiteraard is het van belang om ook creatieve manieren te bedenken waarom anderen wél naar jouw website zouden willen linken. Vaak kan dit gedaan worden door hoogwaardige, informatieve content aan te bieden die anderen niet hebben.

   

 • Is linkbuilding een eenmalige taak?

  Nee, linkbuilding is een doorlopend proces. Het is belangrijk om regelmatig nieuwe kansen te identificeren, bestaande backlinks te onderhouden en ervoor te zorgen dat je content relevant en waardevol blijft. Alleen op deze manier kan je de concurrentie voor blijven en blijven groeien in de zoekmachines.