Shopping

Als je online producten verkoopt is een shopping campagne bijna een must. Met goed opgezette shopping campagnes worden jouw producten zichtbaar in de verschillende zoekmachines.

Hoe kunnen we jou helpen?
Google shopping campagne

Google shopping

Google is de grootste aanbieder van shopping campagnes. Door jouw productfeeds te optimaliseren, budgetten te maximaliseren en slim gebruik te maken van de data die beschikbaar is kunnen we jouw producten bij de juiste doelgroep onder de aandacht brengen zodra zij een zoekopdracht doen via Google.

Hoe wij shopping campagnes aanpakken

Shopping campagnes werken heel goed voor zoekers die in de aankoopfase zitten. Wij raden dan ook bijna elke webshop aan om met shopping campagnes aan de slag te gaan omdat ze de bezoeker in de juiste fase treffen en veel informatie aan de bezoeker geven.

Feedoptimalisatie

Als je nog geen feed hebt dan helpen we je bij het opzetten hiervan en het correct inrichten van deze feed. Vervolgens gaan we aan de slag met het optimaliseren van de feed om het maximale uit jouw shopping campagnes te halen.

Biedstrategieën

Door verschillende strategieën in te zetten kunnen we de biedingen op jouw advertenties zo laag mogelijk houden. We zorgen ook dat we de POAS berekenen zodat we zeker weten dat de campagnes optimaal draaien en winst opleveren.

Slim datagebruik

Door met slimme tools te werken kunnen we geautomatiseerd jouw campagnes optimaliseren op basis van data. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voorraadstatus, best verkochte producten en maatvoering. Hiermee halen we het maximale uit jouw budget.

Door bovenstaande werkzaamheden op een slimme en efficiënte manier uit te voeren helpen we jou om het maximale uit jouw budget te halen en ruimte te creëren om jouw webshop nog verder te laten groeien.

Veelgestelde vragen over shopping campagnes

 • Wat zijn shopping campagnes?

  Shopping campagnes zijn een type online advertentiecampagne waarmee adverteerders producten direct kunnen promoten op platforms zoals Google Shopping. Deze campagnes bevatten vaak productafbeeldingen, -titels en -prijzen.

 • Hoe stel ik een shopping campagne in?

  Om een shopping campagne in te stellen, moet je meestal een productfeed maken met informatie over je producten en deze koppelen aan het advertentieplatform, zoals Google Ads. Vervolgens maak je specifieke campagnes en advertentiegroepen.

 • Wat is het verschil tussen shopping campagnes en tekstadvertenties?

  In shopping campagnes worden producten weergegeven met afbeeldingen, prijzen en titels, terwijl tekstadvertenties zich richten op geschreven tekst. Shopping campagnes zijn visueler en bevatten vaak meer productinformatie.

 • Hoe optimaliseren jullie shopping campagnes?

  Optimalisatie van shopping campagnes omvat het regelmatig controleren en aanpassen van biedingen, het verbeteren van de productfeed, het gebruik van relevante zoektermen en het analyseren van prestatiegegevens om de campagne-efficiëntie te verbeteren.

 • Hoe kan ik de zichtbaarheid van mijn producten vergroten in shopping campagnes?

  Het optimaliseren van producttitels, beschrijvingen en afbeeldingen kan de zichtbaarheid vergroten. Daarnaast is het belangrijk om relevante zoektermen toe te voegen en biedingen aan te passen op basis van de prestaties van verschillende producten.

 • Welke rol spelen negatieve zoekwoorden in shopping campagnes?

  Negatieve zoekwoorden helpen adverteerders om irrelevante zoekopdrachten uit te sluiten, waardoor de advertenties worden getoond aan een meer gericht publiek en verspilling van advertentiebudget wordt verminderd.

 • Hoe kan ik mijn shopping campagnes targeten op specifieke doelgroepen?

  Je kunt doelgroepen targeten door gebruik te maken van demografische gegevens, interesses en gedrag. Sommige platforms bieden ook de mogelijkheid om remarketing toe te passen op bezoekers die eerder je website hebben bezocht.