Copywriting

Jouw marketinguitingen hebben een doel. Dit doel kan verschillende dingen zijn. Met goede copywriting kan je jouw doelgroep aansporen over te gaan tot actie of een emotie oproepen die jouw doelgroep kan binden aan jouw merk.

Hoe kunnen we jou helpen?
Copywriter aan het werk met het schrijven van teksten voor een klant

SEO-teksten

Vaak worden we gevraagd om SEO-teksten te schrijven. Door teksten alleen voor de zoekmachine te schrijven wordt vaak de intentie van de tekst gemist en kan je wel hoog ranken maar wordt de bezoeker niet (goed) geactiveerd. Uiteraard zijn onze teksten altijd geoptimaliseerd voor de zoekmachines, maar de gebruiker moet voorop staan en een goed gevoel krijgen bij het lezen van de teksten die voor deze gebruiker bedoeld zijn.

Hoe werkt copywriting?

Het is bij het schrijven van goede copy belangrijk om de doelgroep door en door te kennen. Daarom beginnen onze specialisten altijd met een analyse van jouw doelgroep en jouw bedrijf. Hierdoor weten ze precies welke snaar ze moeten ranken en in welke staat de bezoeker zich op het moment van lezen bevind. Door hier goed op in te spelen en de juiste informatie en emotie in de teksten te verwerken activeren we de lezer een conversie uit te voeren.

Veelgestelde vragen over copywriting

 • Wat is copywriting?

  Copywriting is het schrijven van tekst, ook wel ‘copy’ genoemd, met als doel mensen te overtuigen, informeren of aanzetten tot actie. Het wordt vaak gebruikt in reclame, marketing en promotionele content.

 • Wat maakt goede copywriting effectief?

  Effectieve copywriting is gericht op de doelgroep, heeft een duidelijke boodschap, is overtuigend en motiveert lezers tot een specifieke actie, zoals aankoop of inschrijving.

 • Hoe verschilt copywriting van gewoon schrijven?

  Copywriting richt zich specifiek op het beïnvloeden van het gedrag van de lezer, terwijl gewoon schrijven vaak informatief is. Copywriting is gericht op het genereren van reacties, zoals aankopen of inschrijvingen.

 • Hoe bepaal ik mijn doelgroep bij het schrijven van copy?

  Identificeer de kenmerken, behoeften en interesses van je doelgroep. Pas je taalgebruik, toon en boodschap aan om aan te sluiten bij hun verwachtingen en overtuigingen.

 • Wat is het belang van een duidelijke call-to-action (CTA) in copywriting?

  Een duidelijke CTA vertelt de lezer welke actie je wilt dat ze ondernemen, zoals kopen, inschrijven of contact opnemen. Het moet opvallen en gemakkelijk te begrijpen zijn.

 • Hoe kan ik emotie integreren in mijn copywriting?

  Gebruik krachtige woorden en zinnen die emoties oproepen. Vertel verhalen die resoneren met de lezers en hen betrekken op een persoonlijk niveau.

 • Moet ik lange of korte teksten gebruiken?

  De lengte van de kopie hangt af van het doel en de doelgroep. Korte kopie is vaak geschikt voor snelle communicatie, terwijl langere kopie meer diepgaande informatie kan bieden.

 • Hoe optimaliseer ik mijn copy voor zoekmachines (SEO)?

  Gebruik relevante zoekwoorden op een natuurlijke manier, maak gebruik van koppen en subkoppen, en zorg voor een leesbare tekst. Dit helpt zoekmachines de inhoud te begrijpen en te rangschikken. Daarnaast gelden alle andere principes van SEO ook voor je teksten. Zoals hierboven ook benoemd is het vooral belangrijk om je teksten te schrijven voor je doelgroep en je lezer.